Overnachten in een oud klooster

ruime kamers  |   grote ramen op het zuiden   |   eigen keuken | (mee)eten optioneel

Het gebouw

Net buiten Valkenburg a/d Geul staat een prachtig gebouw. Wat vervallen, maar absoluut bijzonder. Als klooster gebouwd in 1885 door de paters Oblaten van de Onbevlekte Maagd Maria. Maar behalve Franse, Duitse en Nederlandse paters, broeders en priesterstudenten, hebben er ook gedetineerden, gastarbeiders en soldaten gewoond. Het klooster werd zelfs een hele tijd als fabriek gebruikt door Philips.
Als je de poort doorkomt wordt je aan de linkerkant begroet door twee gekke paardjes, en kun je aan de rechterkant parkeren.
Dan de oude hal door, de trap naar boven, kom je onze opgeknapte woning binnen. Hoge plafonds, grote kamers en ontzettend veel licht. Vanuit de kamers en keuken heb je uitzicht op de wei met de paardjes.
Overdag kan het soms een bedrijvig terrein zijn, want aan de achterkant is een stoeterij, waar Friezen worden getraind en gefokt. Dus een paard, koets of vrachtwagen af en toe is niets aparts.

De kamers

We hebben twee tweepersoonskamers waarvan één met een tweepersoonsbed en één met twee eenpersoonsbedden.

Badkamer en toilet

De twee gastenkamers delen een (eenvoudige) badkamer. Het toilet moeten we met z’n allen delen.

Keuken

De keuken ligt naast de gastenkamers. is van alles voorzien.

Privacy

De gastenkamers liggen naast elkaar, maar door de dikke kloostermuur die de kamers scheidt, hoor je niks van je ‘buren’. De keuken ligt naast één van de gastenkamers, wederom voorzien van een dikke muur. Om bij de badkamer en het toilet te komen, moet je door ‘onze’ gang heen.

Ontbijt, lunch en diner.

Indien gewenst verzorgen we een uitgebreid ontbijt voor je, maken we een lunchpakketje voor onderweg of kun je met ons mee-eten. Uiteraard is alles biologisch en deels lokaal.
 Meer info

Boodschappenservice

Wil je wel zelf je eten verzorgen, maar geen boodschappen doen? Dan kun je gebruik maken van onze boodschappenservice.

Vijf-sterrenhotel?

Het is géén vijf-sterren opgeknapt oud-klooster, en geen doorsnee Bed & Breakfast. 
Het is wél overnachten op een unieke locatie, in een persoonlijke omgeving, met perfecte (gast)vrijheid.

Waardering 4,5 vd 5 sterren

Lees de recensies van onze Airbnb-gasten.


Zuid-Limburg


Stad & Cultuur


Shoppen, historische gebouwen, culinaire pauzes. Met Maastricht, Aken en Luik binnen een half uurtje rijden, zijn er genoeg mogelijkheden om er een dagje op uit te trekken.


Ontspanning


Kom je om te ontspannen en te relaxen? Ook dat kan. Thermae 2000 is om de hoek. Een wandeling in de prachtige omgeving doet wonderen. En heb je zin om een dagje binnen te blijven, dan kun je in de ruime kamers prima een boekje lezen of via wifi een filmpje kijken.


Actie


Wandelen, wielrennen en mountainbiken. Er zijn zo ontzettend veel mooie, uitdagende routes in Zuid-Limburg. Wil je geen heuvels maar bergen? Dan kan! Je bent zo in de Belgische Ardennen 🙂

Impressie